Kanceri i gjirit mund të ndodhë si tek burrat edhe tek gratë.

Kanceri i gjirit është një tumor që zhvillohet nga qelizat e vete gjirit.

Të gjitha gratë duhet të kontrollohen për kancer të gjirit. Për shumicën e grave, mjekët fillojnë ekzaminimin në moshën 40 ose 50 vjeç.

.

një ndryshim në ngjyrën e gjoksit gjoksi mund duket i kuq.

Kanceri i gjirit mund të fillojë në pjesë të ndryshme të gjirit dhe mund të përhapet jashtë. ne adoleshencen e vone & ne fillimet te njezetave ju keni noduj,fryrje dhe dhimbje ne gjoks sepse trupi juaj eshte ne rritje 2. Kanceri ndodh kur ndryshimet e quajtura mutacione shfaqen në gjenet që rregullojnë.

.

. Gjinjtë, të njohur edhe si gjëndrat mamare, janë të pranishme si te meshkujt, ashtu edhe te femrat, por rëndomë rriten vetëm te femrat. .

Ndryshimet në disa gjene, deri 10% e kancereve të gjirit janë si rezultat i një defekti gjenetik. com onkologia Dafina Ademi Islami.

Tetori është muaji për vetëdijesimin për kancerin e gjirit dhe në Kosovë gratë kanë filluar të vetëdijesohen në lidhje me këtë sëmundje, thotë për KALLXO.

.

14:21 - 05 Prill 2023. Gjinjtë, të njohur edhe si gjëndrat mamare, janë të pranishme si te meshkujt, ashtu edhe te femrat, por rëndomë rriten vetëm te femrat.

. .

Kanceri i gjirit Faktorë rreziku për kancerin e gjirit janë : Mosha mbi 50 vjeç Pasja e një kanceri gjiri më parë Histori familjare të kancerit të gjirit (veçanërisht me nënën, motrën ose vajzën) të diagnostikuara përpara menopauzës Ndryshimet gjenetike prezente me genet BRCA1 ose BRCA2 3.
Simptomat e kancerit të gjirit mund të jenë: Një gungë në gji; Ndryshime në madhësinë apo formën e gjinjëve; Vrimëzim i lëkurës së gjirit; Thimthi i futur brenda në gji; Lëkurë e enjtur dhe e qarë e gjirit, thithmit apo areoles; Sekrecion nga thithmi.
.

Gazeta “Si” sjell lajmin e thelluar nga politika, financat personale, taksa, bota, argetimi dhe sporti përmes analizës, video, infografikes dhe podcast.

.

Zbulimi se keni kancer të gjirit mund të jetë dërrmues-madje edhe shkatërrues. Testimi që bën mjeku juaj do të përcaktojë fazën e kancerit të gjirit, i cili do të ndikojë në trajtimin tuaj. Gjinjtë, të njohur edhe si gjëndrat mamare, janë të pranishme si te meshkujt, ashtu edhe te femrat, por rëndomë rriten vetëm te femrat.

Locker MD, një nga onkologët më të mirë të Vienës, i specializuar për kancerin e gjirit. Studimet kanë treguar se rreziku për kancerin e gjirit është rezultat i një kombinimi faktorësh. Montero. Humbja e një ose të gjithë. . Jul 28, 2019 · Flet doktoresha: Tumoret e gjirit, metodat bashkëkohore të trajtimit.

Oct 19, 2021 · Shenjat dhe simptomat e kancerit të gjirit mund përfshijnë: Një gungë ose trashje e gjirit që nuk e ndjeni si zakonisht; Ndryshimi në madhësinë, formën ose pamjen e gjirit; Ndryshimet në lëkurën mbi gji, lëkurë jo e unifikuar ose krijimi i një njolle ndryshe nga lëkura e zakonshme e gjirit (dimpling).

. Ndryshimet në disa gjene, deri 10% e kancereve të gjirit janë si rezultat i një defekti gjenetik.

“Hemoterapia është zgjedhja e vetme pasi që ilaçet anti-estrogjen dhe anti-HER-2 janë jo-efektive,” thotë Dr.

Kanceri i gjirit te meshkujt.

.

Oct 31, 2022 · Kanceri i gjirit: onkoplastia dhe teknikat e reja kirurgjikale.

.